PORUKA DOBRODOŠLICE PROGRAM KOORDINATORA

Dobrodošli na Odsjek ekonomije i menadžmenta na Fakultetu menadžmenta i javne uprave. Naš cilj je pripremiti studente kako bi se suočili sa izazovima dinamičnog poslovnog okruženja. Naše akademsko osoblje odlikuje akademsko i industrijsko iskustvo koje omogućava teoretsku, ali i praktičnu nastavu u isto vrijeme. Kao mali odsjek, nudimo okruženje u kojem kroz lični kontakt sa akademskim osobljem studenti imaju priliku efektivnije sticati nova znanja, te razvijati vještine i vlastite ideje.

Kako bi odgovorili na trendove u poslovnom okruženju, konstantno unapređujemo naš plan i program. Naš odsjek obuhavata tri programa kroz koje nastojimo uspostaviti interdisciplinarno obrazovanje koje uključuje ekonomiju, poslovanje i društvene nauke. Na taj način, nudimo programe na sva tri ciklusa studija:

Dodiplomski
Magistarski Doktorat
Ekonomija Ekonomija Ekonomija
Menadžment Menadžment (MBA) Menadžment
Međunarodno poslovanje i finansije Međunarodno poslovanje i finansije  

Napomena: Za detaljne informacije o našim master i Ph.D. programima, molimo vas da posjetite web sekciju programa koji vas zanima.

Na dodiplomskom studiju, struktura programa je sljedeća:

Predmeti Broj predmeta ECTS
Univerzitetski nivo 12 60
Nivo odsjeka 11 66
Programski nivo (obavezni) 10 60
Programski nivo (izborni) 6 36
Izborni predmeti 3 18
Ukupno 42 240

Nakon završetka dodiplomskog studija, naši studenti su spremni:

  • Demonstrirati i primijeniti znanje iz ekonomije, biznisa i finansija.
  • Diskutovati o etičkim, legalnim i društvenim obavezama i odgovornostima pojedinaca, poslovnih subjekata, vlade i cjelokupnog društva
  • Provoditi iscrpna istraživanja na polju ekonomije, poslovanja i finansija koje zahtjeva poznavanje raznih vrsta podataka, istraživačkih izvora i odgovarajućih metoda.
  • Efikasno komunicirati na engleskom jeziku koristeći odgovarajuće tehnologije.
  • Iskoristiti neophodne vještine u samostalnom, ali i u grupnom radu.
  • Prepoznati važnost cjeloživotnog učenja.

Tokom studija, studenti imaju priliku učestvovati u programima razmjene koje organizuje naš Ured za međunarodne odnose. Pored toga, studenti mogu početi profesionalni razvoj koristeći usluge Centra za studente i karijeru.

Dobrodošli!